Certified company
9001:2008; 14001:2004 by
Registrovanje za klijente
Kako da Vam pomognemo?
     
 

U saradnji sa firmom Esko Artwork Comex prepress odeljenje je opremljeno savremenim grafičkim tehnologijama i alatima. Comex danas u odeljenju grafičke pripreme poseduje sledeće Esko softvere:
• Automation Engine
• FlexRip
• FlexProof
• Artpro
• Desk Pack
• HD flexo

Automation engine softver je novi standard uspostavljanja automatizovanog radnog toka u prepress odeljenju sa mogućnošću praćenja svake faze bez obzira na vremenski period trajanja iste. Pomoću ovog softvera smanjuje se broj grešaka i podiže efikasnost.

Flexrip je proizvod kompanije Esko namenjen pripremi (rastriranju) fajlova za postupak osvetljavanja na filmu ili štamparskoj ploči. Zbog širokog spektra izbora linijatura, oblika rasterske tačke i vrsta rastriranja, Flexrip omogućava jednostavno prilagođavanje postupka rastriranja i pripreme materijala za sve tehnike štampe. Flexrip podržava klašičanu (AM), monet (FM) i hibridnu (Samba) tehnologiju rastriranja.

Flexproof je odgovor na rastuću potrebu za probnim otiskom u industriji ambalaže. U savremenom načinu komunikacije između štamparije i dizajn agencija probni otisak predstavlja univerzalni jezik komuniciranja. Probni otisak obezbeđuje uočavanje grešaka u najranijoj fazi radnog toka.

Artpro - je potpuno prilagođen softver odeljenju grafičke pripreme koji radi na MAC platformi. Obezbeđuje brži i precizniji rad na obradi elektronskih fajlova, pruža mogućnost automatskog trapovanja, kombinovanja različitih linijatura rastriranja na istoj separaciji kao i mnoge druge opcije koje su nedostupne u Illustrator-u. Artpro podržava sve industrijski standardne formate fajlova.

Desk Pack - predstavlja plug-in za Adobe Photoshop i Adobe Illustrator. Desk Pack raspolaže sa dve moćne alatke Flexo tools i Flexo inks koje u kombinaciji omogućavaju obradu fotografija bez gubljenje kvaliteta, odnosno kontrasta fotografije. Flexo inks alatka pruža široku mogućnost kombinovanja postojećih boja u određenom dizajnu u cilju dobijanja određene nijanse boje.

HD flexo je tehnlogija koju je Comex prvi implementirao u našem regionu. HD Flexo će doprineti podizanju kvaliteta izrade štamparskih formi povećanjem izlazne rezolucije a samim time i podizanju kvaliteta štampe. HD flexo obezbeđuje izlaznu rezoluciju od 4000dpi na osvetljivaču umesto dosadašnjih 2540dpi. Ovako visoka rezolucija će doprineti kvalitetnijoj štampi finih raster tonskih prelaza sa izuzetnom oštrinom, što će smanjiti razliku između duboke i u ovom slučaju flekso štampe. HD flexo tehnologija obezbeđuje štampu rastersih vrednosti ispod 3% zahvaljujući posebnom načinu rastriranja sa supported dots tehnologijom. Pored niskih rasterskih vrednosti koje su novom tehnologijom omogućene u štampi, takođe je došlo do unapređenja štampe punih tonova zahvaljujući microcells tehnologiji koja obezbeđuje bolji transfer boje na podlogu za štampu.Sa investicijom u novu tehnologiju očekujemo da doprinesemo u:
• podizanju kvaliteta štampane ambalaže,
• podizanju efikasnosti prepress odeljenja,
• podizanju znanja i stručnosti operatera u prepress odeljenju,
• smanjenju broja grešaka,
• boljoj preglednosti troškova,
• definisanju kvaliteta prema našim standardima,
• osvajanju zahtevnijih poslova, a samim time i kupaca,
• stvaranju liderstva u oblasti flekso štampe

   

 
VESTI sve vesti
10.01.2013. Nova mašina za konfekciju
Instalirana je i puštena u rad nova maši ...
10.09.2012. HD flexo sertifikat
Firma "Comex" je od strane kompanije ES ...
10.12.2011. Puštena u rad nova mašina za pranje aniloks valjaka
U rad je puštena nova mašina za pranje a ...
01.08.2011. Pušten u rad novi osvetljivač polimernih pločica
Puštanjem u rad novog osvetljivača polim ...
17.04.2011. Puštena u rad nova mašina za laminaciju
U mesecu aprilu 2011-te godine je instalirana i pu ...
17.12.2010. Nagrada Privredne komore Srbije
Privredna komora Srbije je dana 17.12.2010. godine ...
 
početna o nama vesti galerija video arhiva kontakt

Vojvode Putnika 67
15 000 Šabac
Srbija
Tel: +381 (0) 15 344 633
Tel: +381 (0) 15 344 632
Fax: +381 (0) 15 344 585
office@comexsabac.com
©2008. COMEX d.o.o. . Sva prava zadržana.